Rehabcare Academy

Η Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Παιδιατρική Νευρο-Αποκατάσταση

από Rehabcare Academy Χωρίς κατηγορία
Επιθυμητά Κοινοποίηση
Έναρξη Σεμιναρίου
Σύνδεσμος Σελίδας
Κοινοποίηση στα Social Media

Περιγραφή

Το τμήμα εκπαίδευσης της RehabCare σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ διοργανώνει επιστημονικό σεμινάριο με θέμα « Η Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Παιδιατρική Νευρο-Αποκατάσταση. Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν τη σημασία της υποστηρικτικής τεχνολογίας στην αποκατάσταση, και μετά το τέλος αυτού του μαθήματος, θα έχουν αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά παιδιά με αναπηρίες και να τα βοηθήσουν με την επιλογή του κατάλληλου βοηθήματος να επιτύχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ημ/νια Διεξαγωγής : 14 & 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9:00 – 15:00
Τόπος διεξαγωγής: ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Εισηγητές

Δρ. Βασίλειος Χ. Σκουτέλης, Φυσικοθεραπευτής Παίδων, MSc, PhD

Ευστρατία Αραμπατζή, Επαγγελματίας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας

Ιωάννα Λαζαρίδη, Φυσικοθεραπεύτρια NDT

Εμφάνιση περισσοτέρων

Τι θα μάθετε.

  • Κατανόηση της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας: Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τι είναι η υποστηρικτική τεχνολογία, το ρόλο της και τη σημασία της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρίες.
  • Επιλογή Κατάλληλων Υποστηρικτικών Βοηθημάτων: Αναγνωρίζοντας και αξιολογώντας τις ανάγκες του κάθε παιδιού θα διδαχθούν πότε και πώς να επιλέγουν σωστά τα υποστηρικτικά βοηθήματα που είναι κατάλληλα για να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες.
  • Εφαρμογές και Χρήση: Μέσω ποικίλων πρακτικών εφαρμογών οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα βοηθήματα για να βελτιώσουν την κινητικότητα, την επικοινωνία, την εκπαίδευση, την ανεξαρτησία και τη γενική ποιότητα ζωής των παιδιών με αναπηρίες.
  • Προσαρμογή και Εξατομίκευση: Θα μάθουν πώς να προσαρμόζουν και να εξατομικεύουν τα υποστηρικτικά βοηθήματα στις ατομικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού.

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  • Εισαγωγή στην υποστηρικτική τεχνολογία
  • Κάθισμα (θεωρία & πρακτικές εφαρμογές)
  • Αυτόνομη Μετακίνηση – Αμαξίδιο (Χειροκίνητο/Ηλεκτροκίνητο)

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αξιολόγηση Χρηστών

Καμία κριτική ακόμα.
Καμία κριτική ακόμα.